Vi säljer din bil till högstbjudande

Vi kan hjälpa dig som säljare eller köpare av ett fordon att spara pengar genom våra tjänster. Vi ordnar auktionen elektroniskt via internet så att din fordon når så många intressenter som möjligt. Trenden att många konsumenter väljer att köpa sin bil på auktion är tydlig.

Vi är idag depå för Fordonskammaren (www.fordonskammaren.se). Fordonskammaren AB grundades 1983 med en speciell inriktning på förmedlingsuppdrag, främst genom bilauktioner. Sedan företaget startades har en omfattande volym personbilar och andra fordon såsom båtar, mc, husvagnar, släp mm. förmedlats genom Fordonskammaren.

Allting ordnas genom en snabb och smidig hantering; vi utför tester vid inbyte, tvättar och utför en grundlig genomgång och värdering av bilen, allt under endast 1-2 timmar. Därefter kan du fortfarande använda bilen fram till 3 dagar före auktionsdatum då bilen skall ställas ner hos vår anläggning i Skillingaryd.

Hur går det till att sälja sin bil?

  1. En förhandsvärdering utförs efter dina uppgifter om bilen, via telefon eller e-mail.
  2. En tid bokas för tvätt, inbytestest, dokumentation och slutvärdering, samt fotograferar bilen.
  3. Vi hjälper dig att värdera bilen och tillsammans tar vi fram ett ”reservationspris”, det betyder att bilen ej är till salu under detta pris.
  4. Bilen annonseras ut på ett flertal bilsajter på internet (bl.a. Bytbil och Blocket) där kunder hänvisas till auktionen.
  5. Tre dagar innan auktionen skall bilen finnas på vår anläggning i Skillingaryd, då kunder erbjuds provkörning och kontroll av fordonen, allt under tillsyn vår personal.
  6. När auktionen är genomförd hanterar Fordonskammaren hanteringen för betalning av bilen. Innan bilen levereras är den betald av köparen och du som säljare garanteras pengarna inom 6 dagar från auktionsdagen. Skulle det uppstå några problem med bilen efter köpet så ansvarar Fordonskammaren för dessa.